Ge ditt kök en Stockholmsprägel

Bor du i Stockholm, eller bara älskar du vår vackra och kulturrika huvudstad? Går du även i tankarna om att byta ut ditt gamla och trista kök, men vet inte riktigt hur du vill ha det? Varför inte ge ditt nya kök en touch av Stockholm stad! Stockholm är ju en stad som är rik på både historia och kultur, så det finns mycket inspiration att hämta.

Du behöver inte gå längs gatorna speciellt länge för att hitta spännande detaljer och material. Ta gärna med dig kameran och fotografera saker som du inspireras av. Det kan vara gamla statyer, byggnader eller kända platser. Kanske hittar du något spännande material eller en häftig textur som skulle passa bra in i ditt kök. Att anteckna är också en bra idé. Med dina bilder och anteckningar kan du börja designa ditt alldeles egna kök med Stockholmstema!
Stockholm är en unik blandning av gammalt och nytt. Modernt och antikt. Det är den här blandningen som gör Stockholm till staden den är. Att blanda gammalt och nytt kan vara ytterligare en idé när du ska designa kök baserat på Stockholm.

Köket i Stockholm har ofta stora och höga fönster. Gärna med spröjs. De stora fönstren släpper in mycket ljus och gör på så vis köket mer trevligt att vistas och arbeta i.

Hjälp med att designa kök i Stockholm

Om det är första gången du ska designa ett eget kök, kan det vara skönt att få lite stöd av någon som har mycket erfarenhet inom ämnet. Prata gärna med en eller flera köksleverantörer för att få lite hjälp med din design.

Det finns många duktiga och kunniga köksleverantörer på marknaden, speciellt i Stockholmsområdet. Klicka gärna in på Köket Stockholm. Där hittar du Bygg Ole Nacka, som är en köksleverantör i Stockholm som kan hjälpa dig med det mesta när du ska designa ett eget kök.

 

Lägg tid på planering

 

Se till att du har en väl genomtänkt plan innan du börjar med ditt kök. Om man hoppar in i det direkt utan att ha en plan, kan du riskera att stöta på jobbiga problem längre fram i processen. Försök att tänka ut vad det är du vill med ditt nya kök. Vad det är just du har behov av.

Har du en lägenhet eller ett hus? Hur mycket utrymme har du tillgängligt? Om du inte har så många kvadratmeter i ditt kök, kan du ändå få till ett bra kök med mycket plats till förvaring. Genom att använda sig av rummets väggar, kan du göra själva golvytan mer fri. Det gör att du lättare kan röra dig runt i köket utan att behöva flytta på saker hela tiden. Vägghyllor och väggskåp är din bästa vän när du har ett litet kök. Se till att du använder dig av dem så mycket du kan.
Har du mer utrymme har du även mer frihet när det gäller inredning. Mycket arbetsyta är alltid trevligt.

 

Categories: Blog